Ahi Evran'ın Günümüz Kooperatifçiliğine   Etkisi Temalı Afiş Yarışmasında Bursa 1.si olan Grafik Tasarım Öğrencimiz Nazlıcan YALVAÇ'a Belgesini İlçe Milli  Eğitim Müdürümüz Cengiz UÇ verdi.

Ahi Evran'ın Günümüz Kooperatifçiliğine Etkisi Temalı Afiş Yarışmasında Bursa 1.si olan Grafik Tasarım Öğrencimiz Nazlıcan YALVAÇ'a Belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz UÇ verdi.

Ahilik teşkilatı, Türk-İslam kültür ve uygarlığı içinde toplumsal, ekonomik, dinî ve ahlaki yönlerden önemli roller üstlenmiştir. Ahilik, başlangıçta yardımlaşma ve dayanışma ruhunu taşıyan,  Anadolu birliğini ve toplumsal yapıyı yeniden kuran çok fonksiyonlu bir kurumdur. Ahilik teşkilatı ve oluşturduğu kültür; geçmişten günümüze mesleki eğitimin ve meslek ahlakının oluşmasında büyük öneme sahiptir. Bu sebeple  "Ahilik Haftası" kutlanmaktadır. Söz konusu kutlamalar çerçevesinde Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda "Ahi Evran'ın Günümüz Kooperatifçiliğine Etkisi"  teması ile Afiş Yarışması Sonucu okulumuz grafik tasarım öğrencisi Nazlıcan YALVAÇ Bursa il Birincisi olmuştur. 

07.12.2022 201

07-12-202207-12-202207-12-2022