"Harezmi Uygulama Okulu Olduk"

Harezmi Uygulama Okulu Olduk Harezmî Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik veya oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir. Okulumuz ilçemizdeki 3 Harezmi okulundan biri olup Harezmi öğretmenlerimiz Eda Acar, Aylin Özgür, Aykız Uslu ve Seniha Güler 15 öğrenci ile çalışmalarına devam etmektedir. Hayatın İçinde Sorun (HİS) olarak öğrencilerin gıda israfı davranışını belirleyen öğrenciler bu sorunun çözümü için çeşitli farkındalık etkinlikleri, bilgilenme/bilgilendirme etkinlikleri yapmakta olup son olarak öğrencilerin üretime katılmasıyla var olan davranışı köreltmek çabasındadır. Bu amaçla Kestel Belediyesi işbirliği ile okul bahçemizde küçük bir tarım alanı/hobi bahçesi oluşturma çalışmalarına devam etmektedirler.

27.04.2022 1256

27-04-202227-04-2022